Καλή μας αρχή!

Καλώς ορίσατε στην Μαγική μου Τάξη!

     Σε μια σχολική τάξη πιστεύω ότι η μαγεία βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Τάξεις πολύχρωμες, με γεμάτους τοίχους, βιβλία να ξεχειλίζουν από τις βιβλιοθήκες και ντουλάπια με πολύχρωμα μικρά και μεγάλα κουτάκια. Όλα βοηθήματα για τους μαθητές και τον δάσκαλο.
     Όλα αυτά όμως για να γίνουν χρειάζονται πολύ κόπο από τη μεριά του δασκάλου. Ατελείωτες ώρες χαρτοκοπτικής και ζωγραφικής, συγγραφής και αναζήτησης στον υπολογιστή. Και δεν έχουν όλοι ταλέντο σε όλα, επομένως ο κόπος τους είναι διπλάσιος! Και το κόστος; Αγόραζε χαρτόνια, κόλλες, μαρκαδόρους και μπογιές, τρέχα να βρεις φωτοτυπάδικο να εκτυπώσεις έγχρωμα!
Μακάρι να μπορούσα με ένα μαγικό ραβδί να εξαφανίσω τα κόστη ώστε όλοι να μπορούμε να δημιουργούμε πολύχρωμο υλικό. Αλλά δυστυχώς δεν έχω μαγικό ραβδί...

      Αυτό όμως που μπορώ να κάνω είναι δημιουργήσω ασπρόμαυρο και εκτυπώσιμο υλικό. Από χρήσιμες κενές λίστες και φόρμες συμπλήρωσης, μέχρι πατρόν για κατασκευές σε διάφορα μεγέθη.
Μπορούμε να χρωματίσουμε τις σελίδες με ό,τι μπογιές διαθέτουμε ή και να τις εκτυπώσουμε σε χρωματιστά φύλλα. Είναι μια ιδέα που δεν κοστίζει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο λευκό Α4 και μπορεί να χαρίσει μια ευχάριστη νότα στις ασκήσεις των μαθητών μας.

     Τα αρχεία που δημιουργώ δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής κάποιων πεδίων ώστε να τα προσαρμόσετε στα δικά σας μέτρα. Επίσης, υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες λήψης αναλόγως με τις ανάγκες σας, π.χ. ασκήσεις για έναν μαθητή ή ασκήσεις για περισσότερους μαθητές, πατρόν για μικρή κατασκευή ή πατρόν για μεγαλύτερη κατασκευή.
     Όπως αναφέρω και στην περιγραφή εδώ δίπλα, εκτός από δασκάλα είμαι και μαμά. Φυσικά και έχω πολλές ιδέες, ιδιαίτερα τώρα στο ξεκίνημα της σελίδας μου. Ωστόσο, δεν βρίσκω πάντα το χρόνο για να τις καταγράψω και να τις υλοποιήσω όλες. Αν όμως, υπάρχει κάτι που χρειάζεστε άμεσα και μπορώ να σας βοηθήσω επικοινωνήστε μαζί μου!

Καλή αρχή λοιπόν!

Σχόλια