100 + Καρτέλες Συλλαβών

      Μου πήρε λίγο χρόνο για να το τελειώσω αυτό το project, αλλά επιτέλους είναι έτοιμο! 

     118 Καρτέλες με Συλλαβές στη μορφή ΣΦΣ για τους μαθητές της Α' τάξης, αλλά και μαθητές που τώρα μαθαίνουν την Ελληνική ή έχουν μαθησιακές δυσκολίες.      Οι Καρτέλες έχουν μία Συλλαβή και από κάτω βλέπετε 3 Λέξεις μαζί με Εικόνες που τις περιγράφουν. Ο μαθητής επιλέγει τη λέξη η οποία ξεκινάει με τη συλλαβή της Καρτέλας. Οι λέξεις ακολουθούν τη διάταξη ΣΦΣ (Σύφωνο Φωνήεν Σύμφωνο), όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η ανάγνωσή τους από τους μικρούς μας μαθητές.


     Οι Καρτέλες είναι επίσης ιδανικές για την ανάπτυξη λεξιλογίου, αφού για κάθε συλλαβή θα βρείτε αρκετές λέξεις.

     Μόνο να με συγχωρήσετε που δεν έβαλα τη Συλλαβή Ψο, καθώς η μόνη λέξη που υπήρχε για να βάλω θεώρησα πως δεν είναι κατάλληλη για τους μικρούς μας μαθητές.


     Μπορείτε με αφορμή τις Καρτέλες να κάνετε στην τάξη σας λίστες και με άλλες λέξεις που ξεκινούν με κάποια Συλλαβή ή και Γράμμα.

     Αν θεωρήσετε πως κάτι πρέπει να αλλαχτεί στις κάρτες, παρακαλώ αφήστε μου ένα σχόλιο.

    Όπως πάντα, εκτυπώστε σε χαρτί ή χαρτόνι, και Πλαστικοποιήστε για να αντέξουν στο χρόνο και την χρήση.


Κατεβάστε τις Καρτέλες από εδώ.

Σχόλια

 1. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου, αλλά το λινκ για να κατεβάσουμε τις τελευταίες καρτέλες με τις συλλαβές δεν λειτουργεί. Μπορείς να το βάζεις και ως zip.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ’ ευχαριστώ πολύ! Ελέγχω πάντα το link όταν ανεβάζω κάποιο αρχείο. Το έλεγξα και πάλι μη τυχόν έγινε τίποτα, αλλά λειτουργεί κανονικά. Προσπάθησες να κατεβάσεις το αρχείο σε Υπολογιστή ή κινητό; Αν ακόμη αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα στείλε μου το email σου ή εδώ μέσω της σελίδας «Για εμένα» στη φόρμα επικοινωνίας ή στο Facebook για να σου στείλω το αρχείο.

   Διαγραφή
  2. Κατάφερα τελικά να κατεβάσω το υλικό! Είναι σε κάθε περίπτωση φοβερή δουλειά! Ευχαριστώ πολύ!

   Διαγραφή
 2. Κυρία, Κυρία!
  Καταπληκτική δουλειά!
  Μια μαμά με κοριτσάκι και κοριτσάκι, ευγνώμων για εσας τοιυς Δασκάλους που ανεβάζετε υλικό και βοηθάμε και τα παιδάκια μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ γλυκιά μου!!! Τέτοια σχόλια πραγματικά μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω!

   Διαγραφή
 3. Καταπληκτικη δουλεια.Συγχαρητηρια!Σας ευχαριστω πολυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου