Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

 Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου...

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου καθιερώθηκε το 1961 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (https://www.world-theatre-day.org/). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (πάνω από 90 σε όλο τον κόσμο) και τη διεθνή κοινότητα θεάτρου. Σε αυτή συμμετέχουν επίσης, θέατρα, επαγγελματίες του θεάτρου, φίλοι του θεάτρου, πανεπιστήμια θεάτρου, ακαδημίες και σχολεία.

Κάθε χρόνο, μία εξέχουσα προσωπικότητα του θεάτρου ή ένα άτομο από άλλο τομέα που ξεχωρίζει προσκαλείται να μοιραστεί το μήνυμά του σχετικά με το θέατρο.

Το μήνυμα για το 2023 έχει γράψει Samiha Ayoub, μία Αιγύπτια ηθοποιός και μπορείτε να το διαβάσετε στα Αγγλικά εδώ.


Οι δράσεις της Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Σελίδων...

Φέτος η Συνεργασία Εκπαιδευτικών Σελίδων συνεργάστηκε για να δημιουργήσει υλικό για την ημέρα αυτή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην τάξη. Δείτε όλες τις δράσεις της συνεργασίας εδώ:




Ως Τάξη Μαγική ετοίμασα ένα παιχνίδι για τη συγγραφή σεναρίου μέσα στην τάξη. Παίξτε με τα ζάρια που σας ετοίμασα ή σχεδιάστε το δικό σας και γράψτε βήμα βήμα ένα σενάριο θεατρικού που μπορείτε να παίξετε στην τάξη. Χτίστε τους ήρωες και τις σκηνές, σχεδιάστε κοστούμια και σκηνικά, μοιράστε ρόλους και κάντε πρόβες. Παίξτε το θεατρικό σας στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου ή σε κάποια τοπική εκδήλωση.

Κατεβάστε!

Σχόλια