Όλα για τον Πολλαπλασιασμό


     Πολλαπλασιασμός, ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο στα Μαθηματικά για τους μαθητές. Όμως μπορεί να γίνει μια διασκεδαστική ώρα! Στα Μαθηματικά δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις! Έτσι και στον Πολλαπλασιασμό. Ενθαρρύνεται τους μαθητές σας να ανακαλύψουν το δικό τους τρόπο και καθοδηγήστε τους σταδιακά σε πιο "πρακτικούς" τρόπους για να υπολογίζουν τα γινόμενα.




      Ξεκινήστε με μικρά βήματα και με την Επαναλαμβανόμενη Πρόσθεση. Σχηματίστε Σειρές από κουκκίδες και συμπληρώστε τα κουτάκια! Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν τις κουκκίδες με μαρκαδόρους ή τέμπερες ή να χρησιμοποιήσουν κουμπάκια και πον-πον. 

     



     Εκτυπώστε τα σε χρωματιστά φύλλα και οι μαθητές σας θα θέλουν να τα συλλέξουν ΌΛΑ, κάνοντας την εκμάθηση των γινομένων παιχνιδάκι!

        Εκτυπώστε τις Καρτέλες της Προπαίδειας και κάντε τες μπρελόκ που θα μπορούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να κουβαλούν πάντα στην τσάντα τους. Εκτυπώστε και πάλι σε χρωματιστά φύλλα για να διευκολύνετε την αναζήτηση και την απομνημόνευση. Πλαστικοποιήστε τα χωρίς να συμπληρώσετε το αποτέλεσμα για να μπορούν οι μαθητές να κάνουν εξάσκηση στην Προπαίδεια. Θα μπορούν απλά να γράφουν επάνω με ένα μαρκαδόρο και πολύ εύκολα να διορθώνουν τα λάθη τους.

     Δείξτε τους έναν εναλλακτικό τρόπο να βρίσκουν το ζητούμενο γινόμενο με τον Μαγικό Πυθαγόρειο Πίνακα του Πολλαπλασιασμού. Με τον πίνακα αυτό θα μπορούν να ελέγχουν μόνοι τους και να διορθώνουν τα γινόμενα στις Καρτέλες της Προπαίδειας.

     Ολοκληρώστε τη διδασκαλία του Πολλαπλασιασμού με το τελευταίο Φύλλο Εργασίας που συνδυάζει όλους τους παραπάνω τρόπους υπολογισμού ενός γινομένου. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι έχουν κατακτήσει ΌΛΟΙ τον Πολλαπλασιασμό.

Κατεβάστε το αρχείο με ΌΛΑ τα Φύλλα Εργασίας εδώ.

Κάνουμε τα Μαθηματικά Διασκεδαστικά!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου