Μαθηματικά Παιχνίδια: Εγώ έχω... ποιος έχει..;

      "Και που θα μου χρειαστούν τα Μαθηματικά κυρία;" Μια τόσο οικεία ερώτηση! Όλοι την έχουμε ακούσει από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. 

      Πολλές φορές τα Μαθηματικά μπορούν να γίνουν βαρετά και να χάσουν τα παιδιά το νόημα και τη διάθεση να μάθουν Μαθηματικά. Η αλήθεια είναι ότι έχουν τα Μαθηματικά τις δυσκολίες τους, αλλά μπορούμε να τις ξεπεράσουμε Κάνοντας τα Μαθηματικά Διασκεδαστικά

     Θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μια σειρά από φύλλα εργασίας και παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν τη στάση των μαθητών στα Μαθηματικά. 

     Έχω ήδη ξεκινήσει με τα Κερασάκια - Διδυμάκια, τα Πόσα γλυκά Ζαχαρωτά; και συνεχίζω σήμερα με το πρώτο παιχνίδι
Εγώ έχω... ποιος έχει...;
    


     Παίξετε το με τους μαθητές σας μέσα και έξω από την τάξη. Μάθετέ τους να προσθέτουν χρησιμοποιώντας τα κέρματα του Ευρώ. Είναι κατάλληλο για όλες τις τάξεις, ιδιαίτερα όμως για τις μικρότερες. Στο αρχείο που θα κατεβάσετε θα βρείτε τους κανόνες του παιχνιδιού και τις σελίδες με τις κάρτες με τα γουρουνάκια. Οι σελίδες αυτές είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας: η πρώτη και η δεύτερη είναι το πρώτο επίπεδο δυσκολίας, η τρίτη και η τέταρτη το δεύτερο επίπεδο κ.ο.κ. Αν θέλετε να παίξετε το πρώτο επίπεδο και δεν σας φτάνουν οι κάρτες με τα γουρουνάκια, απλά εκτυπώστε αυτές τις σελίδες περισσότερες φορές.

Κατεβάστε το παιχνίδι από εδώ.


Κάνουμε τα Μαθηματικά Διασκεδαστικά!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου