Βραβείο Φιλαναγνωσίας

     Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα επιβράβευσης για τους μαθητές σας. Ένα μικρό βραβείο, ένα δωράκι, στο τέλος μιας εβδομάδας ή μιας χρονικής περιόδου που εσείς θα ορίσετε, δίνει κίνητρο στους μαθητές σας να προσπαθούν περισσότερο. 

     Υπάρχουν πολλές ιδέες για δωράκια, όπως κάποιο μολύβι, πλαστελίνη, αυτοκολλητάκια, μία ξύστρα ή σβήστρα, γενικά κάτι μικρό, όμορφο και χρήσιμο για την τάξη. Φυσικά υπάρχει και το δίπλωμα-βραβείο: ένα κομμάτι χαρτί με το όνομα του μαθητή ή της μαθήτριας και το λόγο της βράβευσής του. Αυτό το βραβείο, μάλιστα, "φαίνεται" περισσότερο στα μάτια των γονιών. Ένα παράδειγμα τέτοιου βραβείου είναι το Βραβείο Φιλαναγνωσίας.

      

Κατεβάστε το με τέσσερα βραβεία ανά σελίδα εδώ. Με δύο βραβεία ανά σελίδα εδώ.
Tip: Συνδυάστε το με άλλες δράσεις μέσα στην τάξη στα πλαίσια της Βιβλιοθήκης της Τάξης σας. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

Σχόλια

  1. Χαίρετε! Συγχαρητήρια για την όμορφη δουλεία που έχετε κάνει! Μία παρατήρηση για το βραβείο φιλαναγνωσίας, στο χαιρετισμό δεν έπρεπε να λέει δασκαλ... αντί για δασκλα... ; Καλή συνέχεια στην υπέροχη δουλειά που κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση! Θα το διορθώσω και θα το ξανανεβάσω!

      Διαγραφή
  2. Eγώ θα προτιμούσα να λέει εκπαιδευτικός. Κάνω αγγλικά και είμαι υπεύθυνη βιβλιοθήκης. Θα δώσω λοιπόν στα παιδιά βραβεία φιλαναγνωσίας αλλά δεν είμαι η δασκάλα της τάξης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας πρότεινα ως λύση να το εκτυπώσετε, να σβήσετε το "της τάξης" και να το αντικαταστήσετε με "των αγγλικών" ή και να σβήσετε ολόκληρη τη σειρά και να υπογράψετε μόνο με το όνομά σας. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Θα το βάλω στη λίστα να το διορθώσω το συντομότερο!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου